Het Flevo-landschap en festival Sunsation verlengen samenwerking

Het Flevo-landschap en festival Sunsation hebben hun reeds jarenlang bestaande samenwerking verlengd door de ondertekening van een gebruiksovereenkomst voor de komende drie jaar. De overeenkomst werd ondertekend tijdens de bijeenkomst ‘Sunsation op Schokland’. Festival Sunsation wordt jaarlijks gehouden in het landart object Observatorium Robert Morris bij Lelystad, één van de gebieden van Het Flevo-landschap. Het Observatorium is een passende en unieke locatie voor het oudste culturele festival van Flevoland.

Jan Leentvaar (l) en Thom Ummels (r) zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. © Fotostudio Wierd
Jan Leentvaar (l) en Thom Ummels (r) zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Voorzitter Thom Ummels is erg ingenomen met de nieuwe verbintenis. “Wij werken al heel lang op een hechte manier samen met Het Flevo-landschap en zien dit door deze overeenkomst opnieuw bevestigd. Door deze samenwerking hebben we al veertig jaar een spraakmakend en bijzonder festival neer kunnen zetten, dat goed past bij de identiteit en uitstraling van Flevoland. Dit geldt ook voor de onmisbare steun van de kant van provincie en gemeente”.

Sunsation is de perfecte combinatie tussen natuur- en cultuurbeleving

Ritme van de natuur

Jan Leentvaar, interim-directeur van Het Flevo-landschap, onderschrijft dat standpunt: “Sunsation is de perfecte combinatie tussen natuur- en cultuurbeleving. Bezoekers aan het festival dompelen zich letterlijk onder in het ritme van de natuur. Aan zo’n ervaring dragen wij als Het Flevo-landschap graag ons steentje bij.”

“Vorig jaar vierden wij op een succesvolle manier ons 40 jarig bestaan. Naast een bijzondere editie van het festival verscheen het jubileumboek “Ode aan de zon” en afgelopen december ging de filmdocumentaire van Elisabeth van Leeuwen over het observatorium en het festival in première. Wij steken veel energie in de samenwerking met nieuwe partners en het bereiken van nieuwe doelgroepen in culturele en andere sectoren in Flevoland”, aldus Thom Ummels.

© Fotostudio Wierd
Jan Leentvaar (l) en Thom Ummels (r) in het kerkje van Schokland

Zomerzonnewende

Sunsation draait om de zomerzonnewende, waarbij de zon in de vroege ochtend opkomt in één van de viziergaten van het Observatorium. Het is een breed laagdrempelig festival met de nadruk op literatuur en poëzie. Andere elementen zijn theater, muziek, dans, en beeldende kunst. Het natuurlijk decor wordt gevormd door één van de belangrijkste landschapskunstwerken van Nederland.

Het Observatorium dient als podium, tribune en decor. De combinatie van de unieke locatie, het bijzondere tijdstip bij het krieken van de dag en de dichtkunst c.a. maken Sunsation tot een festival dat zijn weerga niet kent.

Sunsation wordt dit jaar gehouden op 23 en 24 juni. Meer informatie is te vinden op Festival Sunsation.

Bekijk hier het item op Omroep Flevoland.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?