Infopunt bij Camping Waterhout

Het Flevo-landschap heeft een informatiepunt ingericht in de brasserie van Camping Waterhout in Almere. Ga je deze weken naar het Lepelaarplassengebied? Stap dan vooral even bij de brasserie binnen. Bovendien is bij de camping meer parkeergelegenheid dan bij bezoekerscentrum De Trekvogel waar op dit moment de sloopwerkzaamheden gestart zijn.

Camping Waterhout heeft in haar Brasserie Tien ruimte gemaakt voor een mini-natuurexpo, weetjes over de natuur en info over wandelen en fietsen in het Lepelaarplassengebied van Het Flevo-landschap. Op zondagmiddagen is hier ook een vrijwilliger van Het Flevo-landschap die extra informatie kan verstrekken. “We zijn heel blij met deze mooie samenwerking met Waterhout en verwachten dat we hiermee veel mensen mee inspirereren”, aldus Norbert Kwint, coördinator natuurbeleving.

Sloop bezoekerscentrum gestart

Het infopunt is ingericht vanwege de sloop van bezoekerscentrum De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk. De sloop is op donderdag 6 april gestart. De eerste tien werkdagen staan in het teken van asbestsanering, daarna volgt het verdere afbreken om plaats te maken voor nieuwbouw.

Parkeer bij Waterhout

Vanwege de sloopwerkzaamheden is alleen achter De Trekvogel een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren aan de voor- en zijkant van De Trekvogel, in de weg of (half) in de berm, is niet mogelijk en verboden! De weg en de uitritten moeten vrij blijven voor bewoners en ander bestemmingsverkeer.

Vandaar ook het advies om tot de afronding van de sloop, half mei, zoveel mogelijk met de fiets te komen of de auto te parkeren op de openbare parkeerplaats voor camping Waterhout (navigatie: Trekvogelweg 10, Almere). Kwint: “Lopend en op de fiets ben je vanaf daar net zo snel bij vogelkijkhut Lepelaar dan vanaf de Oostvaardersdijk.”

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?