Inloopbijeenkomst Nieuwe Natuur Schokland goed bezocht

In bezoekerscentrum de Gesteentetuin op Schokland kwamen dinsdagavond veel bewoners en agrariërs uit de omgeving de eerste schetsen van Nieuwe Natuur Schokland bekijken en bespreken.

Schokland – Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland van de tegenwoordige Nederlandse provincie Flevoland. Vanwege de archeologische rijkdom en geschiedenis is het gebied in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Editie FL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190701

Het Flevo-landschap en de gemeente Noordoostpolder gaan ten zuiden van Schokland 200 hectare nieuwe natuur realiseren om de archeologie te beschermen. Ook agrarisch medegebruik wordt mogelijk. Omroep Flevoland deed verslag van de inloopbijeenkomst. Meer informatie over het project is te vinden op nieuwenatuurschokland.nl.

Nieuwe Natuur Schokland wordt mede mogelijk gemaakt door het Programma Nieuwe Natuur van de provincie Flevoland.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?