Nieuwe bewoner Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad

Is het je nog niet gelukt om een van de imposante elanden in Natuurpark Lelystad te spotten? Dan kun je vanaf vandaag oog en oog komen te staan met dit enorm dier in het bezoekerscentrum.

Natuurpark Lelystad is de enige plek in Nederland waar elanden leven. Maar het daadwerkelijk zien van deze grootste hertensoort ter wereld is niet altijd even makkelijk. In het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad staat dit enorm grote dier opgezet. Verwonder je over het prachtige schoffelgewei, de enorme lange stevige poten, de platte ver uitgespreide hoeven en voel zijn vacht. Ook is er een elandkalf toegevoegd aan de expositie. 

Bezoekers zijn welkom tijdens openingstijden van het centrum; maandag-vrijdag van 12.00-16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. Natuurpark Lelystad is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Gratis entree en parkeren is voor begunstigers gratis. Niet begunstigers betalen € 3,- parkeerkosten.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?