Otter opgevangen in otterverblijf Natuurpark Lelystad

Op vrijdag 9 juni is er opnieuw een perk opgevuld in het vernieuwde otterverblijf in Natuurpark Lelystad. De 10-jarige Europese otter Lisa komt uit Gaia Zoo en kan niet meer in de vrije natuur worden uitgezet.

Europese otter

In Natuurpark Lelystad leven nu drie gehouden otters in ruime leefgebieden en vele vrijlevende otters in de diverse plassen in het park. Saillant detail: Lisa is een nichtje van otter Freekje en Lisa’s leefgebied in het park is het oude gebied van Freekje.

Opvangotters

Het Flevo-landschap vangt in Natuurpark Lelystad otters op die door omstandigheden zoals een verkeersongeluk, ziekte of een andere oorzaak niet kunnen overleven in de vrije natuur. De dieren hebben een onbezorgd leven in een ruim, natuurlijk verblijf en zijn ambassadeurs van hun soort. In het park geven we bezoekers uitleg over de leefwijze van en risico’s voor de groeiende otterpopulatie. Het park is één van de weinige plekken in ons land waar je Europese otters kunt zien. Begin 2022 is het otter-verblijf in het park compleet vernieuwd.

Lees meer over de Europese otter.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?