Philip Makkink nieuwe directeur Het Flevo-landschap

Philip Makkink wordt de nieuwe directeur van Het Flevo-landschap. Hij neemt vanaf 1 december de taken over van interim-directeur Jan Leentvaar. Makkink wil zich vooral richten op de samenwerking met andere partijen om Flevoland duurzamer, toekomstbestendig en natuur-inclusiever te maken. Daarnaast blijft Het Flevo-landschap zich richten op het beheer en het versterken van bestaande natuur en het verwerven van nieuwe natuurgebieden in de provincie.

Philip Makkink

Philip Makkink heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en is nu Gebiedsmanager Flevoland, Marker Wadden & Zwarte Meer bij Natuurmonumenten. Hij heeft eerder gewerkt in de financiële sector.

Met de aanstelling van Makkink haalt Het Flevo-landschap een directeur binnen met tien jaar ervaring in Flevoland èn de natuursector. Interim-directeur Jan Leentvaar is verheugd met de komst van Philip Makkink. “Philip kent het werkveld in de provincie als geen ander en weet welke maatschappelijke en politieke uitdagingen er liggen om de provinciale natuur verder te versterken. We zijn erg blij met zijn komst.”

Ook Philip Makkink kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “In de afgelopen jaren heb ik regelmatig en met veel plezier samengewerkt met Het Flevo-landschap. Daarbij viel de organisatie op door de kennis en gedrevenheid van de medewerkers. Een voorbeeld is de ontwikkeling van de visie Rijk Voorland, waarmee perspectief geboden wordt voor de natuur in Flevoland. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s, vrijwilligers en partners verder te werken aan het ontwikkelen en versterken van de Flevolandse natuur, ons erfgoed en unieke landschap.”

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?