Vier het Paasweekend met speurtocht op Schokland

Vanaf 30 maart kun je op Schokland weer terecht bij bezoekerscentrum de Gesteentetuin van Het Flevo-landschap. Bij Museum Schokland en de Gesteentetuin is dan ook een nieuwe speurtocht te verkrijgen gekoppeld aan de nieuwe verhalen die op Schokland worden verteld.

Terp de Zuidert, Schokland

Museum Schokland en Het Flevo-landschap vertellen sinds deze winter de verhalen van natuur, landschap, archeologie en erfgoed van het Werelderfgoed met kunstwerken, audio, video en twee speelelementen. De speurtocht annex quiz laat je kennismaken met de nieuwe verhalen en objecten. Ga na afloop vooral met de uitslag langs de balie van het museum of het bezoekerscentrum. Dan ontvang je een kleine aandenken aan Schokland. Voor bezoekerscentrum de Gesteentetuin is het Paasweekend de start van het zomerseizoen.

Op donderdag 28 maart worden de nieuwe belevingen op Schokland feestelijk geopend. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, Mondriaan Fonds, Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, St. Dutch Welfare Fund, Rabobank Noordoostpolder-Urk en Ars Donandi.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?