Voeren van de wilde dieren in Natuurpark Lelystad gevaarlijk

In Natuurpark Lelystad hebben veel bijzondere dieren een natuurlijke leefomgeving waar zij natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Ondanks dat zij in een groot afgezet gebied leven, blijven het wilde dieren. Helaas merken wij steeds vaker dat publiek het nodig acht om onze dieren te voeren. Dat dit gevaarlijk is voor mens en dier, heeft de bezoeker vaak niet door.

De dieren in Natuurpark Lelystad krijgen voldoende voedsel en hun gezondheid wordt dagelijks in de gaten gehouden. Bijvoeren is niet nodig, onwenselijk en zelfs gevaarlijk.
Naast dat de dieren ziek kunnen worden van het voeren, gaan zij ook tam en opdringerig gedrag vertonen. Dit gedrag is gevaarlijk voor bezoekers en ook voor de dieren zelf omdat zij uiteindelijk geen wild gedrag meer vertonen en dan uit de groep gehaald moeten worden. Ook het afsluiten van gebieden voor publiek zou een maatregel kunnen zijn.

 Het Flevo-landschap doet daarom een dringend verzoek op alle bezoekers van Natuurpark Lelystad om de dieren niet te voeren en ook andere bezoekers aan te spreken indien zij zien dat er gevoerd wordt. Op deze manier blijft Natuurpark Lelystad voor iedereen een unieke beleving.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?