Werkzaamheden Flevohout: 30 januari tot 24 februari

Onze beheerders gaan tussen 30 januari en 24 februari 2023 aan de slag in de Flevohout. De werkzaamheden richten zich voornamelijk op het verwijderen van bamboe. Bamboe is een woekerende soort die zich momenteel sterk verspreidt in het bos en dat willen we voorkomen. Tijdens de werkzaamheden zal het fietspad tijdelijk tussen de anaconda en de Larservaart tijdelijk afgesloten zijn.

© Ernst Dirksen Fotografie

Voorbeeldbos en testtuin

Het langgerekte Flevohout is rond 2000 aangeplant als voorbeeldbos en testtuin voor de productie van duurzaam bouwmateriaal. In het bos zijn bovendien diverse soorten aangeplant om te onderzoeken hoe deze reageren op klimaatverandering. Er zijn vooral boomsoorten geplant die nog niet zoveel worden gebruikt, zoals bamboe, zoete kers, zwarte noot en robinia (ook wel pseudoacacia genoemd). Ook de plantverbanden zijn experimenteel: op de ene plek staan vakken bestaande uit één boomsoort, op andere plekken gemengde vakken. Dit alles om te onderzoeken hoe het bos zich ontwikkelt.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?