TOP Boer en Bos

© Randy van Domselaar

In Natuurpark Lelystad is een TOP-locatie. Dit staat voor Toeristisch Overstap Punt. Het perfecte vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht door de Flevolandse natuur. Hier op de vruchtbare, voormalige zeebodem groeien bomen, bloemen en gewassen als kool. Een bijzonder landschap met rijk gevulde akkers en gevarieerde natuurgebieden.

Wandelroute door Natuurpark

Ontdek het verrassende Natuurpark Lelystad tijdens de wandelroute BIG FIVE en kom oog in oog te staan met de Big Five van Lelystad; wisent, eland, Przewalskipaard, edelhert of Pater Davidshert. In het bezoekerscentrum kun je terecht voor routes, meer informatie en leuke souvenirs. Na de wandeling sluit je de dag af met een heerlijke kop koffie met gebak in restaurant Harteluk Natuurpark.

Bijzondere fietsroutes

Tijdens de Boer en Bos route kom je langs verschillende boerderijen waar je (h)eerlijke en echt verse producten van Lelystadse bodem kunt halen. Zo van het land op je bord! Deze fietsroute en ook de route door het Knargebied en Larserbos vind je bij De Lelystadse Boer.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?