Gasten ontvangen in onze bezoekerscentra

© Fotostudio Wierd

Het Flevo-landschap heeft drie bezoekerscentra. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over de gebieden en activiteiten van Het Flevo-landschap. In de winkels van de bezoekerscentra verkopen we naast fiets- en wandelkaarten ook allerlei cadeauartikelen gerelateerd aan de natuur. Ook kunnen bezoekers informatie verkrijgen over excursies.

Wij zoeken momenteel balievrijwilligers De Gesteentetuin op Schokland

Aan de slag

Een bezoekerscentrum wordt bemenst door een team van vrijwilligers. De taken van de gastvrouw of gastheer zijn:

  • openen en sluiten van het bezoekerscentrum
  • verstrekken van informatie over de natuurgebieden
  • werven van nieuwe begunstigers
  • verkoop van onze producten

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur (‘s winters tot 16.00 uur). Op Schokland en in Almere (tijdelijk gesloten) is het bezoekerscentrum in het weekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur (’s winters tot 16.00 uur). Van juli t/m september zijn ook deze bezoekerscentra meerdere dagen geopend. Op drukke dagen bemens je het bezoekerscentrum met een collega. Tijdens rustige dagen run je het centrum alleen, maar kun je indien nodig rekenen op de beheerder.

Voor de functie van gastvrouw/-heer is geen specifieke kennis nodig. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan, stressbestendig zijn en nauwkeurig kunnen werken. 

Momenteel zoeken wij alleen balievrijwilligers voor bezoekerscentrum De Gesteentetuin.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?