Ontdek de Lepelaarplassen

Maak een heerlijke wandeling bij dit bijzondere natuurgebied met onze natuurgids. In het rustige gebied van de Lepelaarplassen, dichtbij Almere, is het een komen en gaan van trekvogels.

Lepelaarplassen

Er is altijd wat bijzonders te zien tijdens deze mooie excursie langs de Lepelaarplassen. Onze natuurgids neemt je deze zondag vanaf Camping Waterhout mee.

De Lepelaarplassen behoren tot de mooiste plekjes van Flevoland. Hier zijn al ruim driehonderd soorten vogels gespot. De natuurgids van Het Flevo-landschap neemt bezoekers mee naar observatiehut de Lepelaar. Deze hut biedt een prachtig uitzicht op de Grote Plas, twee vogeleilandjes, het omringende wilgenbos en de aalscholverkolonie. Een plek waar altijd wel iets te zien is: een ijsvogel, een zeearend of misschien wel een langs zwemmende bever. Neem dus een verrekijker mee.

Trek wel laarzen aan, want het is momenteel erg nat.

 

Camping Waterhout

Momenteel bouwen wij een nieuw bezoekerscentrum. Tot de opening starten wij al onze excursies vanaf Camping Waterhout. Je kunt hier ook makkelijk parkeren en onze gids wacht je hier op. Na afloop van deze excursie trakteren wij je op een kop koffie/thee bij Camping Waterhout.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto gratis bij Camping Waterhout.

Verrekijker

Vergeet je verrekijker niet mee te nemen.

Horeca

Na afloop trakteren wij je op een kop koffie of thee.

Laarzen

Laarzen verplicht. Het is momenteel erg nat.

Locatie

Camping Waterhout, Trekvogelweg 10, Almere

Ontdek de Lepelaarplassen

Excursie

Bestel je ticket

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?