De Gesteentetuin

Over het bezoekerscentrum

De Gesteentetuin en het daarin gelegen Bezoekerscentrum bieden veel informatie over het ontstaan van stenen en de IJstijd. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien bijeengebracht, die door de gletsjers van de voorlaatste IJstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten.

Over het bezoekerscentrum

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland begint bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin. De gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat er in de omgeving te doen is. Bij hen kunt u ook terecht als u informatie wilt over activiteiten, zoals excursies en rugzakroutes.

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten. 

Op Schokland is altijd wat te doen!

Er zijn heel veel leuke activiteiten op Schokland. Er is voor elk wat wils! Welke activiteiten u zoal kunt verwachten, kunt u hieronder lezen. Voor een actueel overzicht verwijzen wij u graag naar onze activiteitenpagina.  

Archeoroute Schokland

Met de Archeoroute ontmoeten kinderen leeftijdsgenoten die ooit op Schokland woonden. Ontdek hoe ze leefden, wat ze aten en hoe ze woonden. Kijk op www.archeoroute.nl voor meer informatie en de bijbehorende speurtocht. Kaart en speurtocht zijn ook verkrijgbaar in bezoekerscentrum De Gesteentetuin.

Luisterroute Schokland

In het bezoekerscentrum kunt u een mp3-speler huren. Tijdens deze speciale luisterroute beleeft u de ontruiming van Schokland. De luisterroute en routekaart kunt u ook gratis downloaden op uw mobiel. Kijk op www.schokland.nl

Rugzakroute

De rugzakroute "Van gletsjer tot bosgrond" is geschikt vor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de rugzak zitten hulpmiddelen en aanwijzingen waarmee het ontstaan van Flevoland kan worden ontdekt. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten. De rugzakroute kost €2,50,- per kind (en een borg van €10,-).

Rondje Schokland

Een rondwandeling van 11 km. De plattegrond is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Boommarterpad

Een gemarkeerde route van 1,5 km (blauwe paaltjes). Kinderen kunnen langs dit pad ook een speurtocht lopen, die te koop is in het bezoekerscentrum.

Excursies en activiteiten

Het bezoekerscentrum dient als startpunt voor verschillende excursies, zoals een wandeling door de Gesteentetuin, stenen zagen, of een pannenkoeken- of snertwandeling rondom Schokland. Of kijk wat uw zelf meegenomen steen u kan vertellen tijdens het Stenen Spreekuur. Elke eerste en derde zondag van de maand is er in De Gesteentetuin een Doe-middag met tal van activiteiten voor jong en oud.

Elke zaterdag en zondag, tijdens alle schoolvakanties en in de laatste twee weken van juli, de hele maand augustus en de eerste twee weken van september elke dag open van 12.00 tot 17.00 uur. Van november t/m februari van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Keileemweg 1
8319 AC Schokland
Tel: 0527 - 652 210 of 0320 - 286 111

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!

Meld nu aan!