_DFO7093 Schokland-najaar- het FlevoLandschap -Ernst Dirksen Fotografie-06 oktober 2017.jpg

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Ivm Coronamaatregelen van Het Flevo-landschap is bezoekerscentrum De Gesteentetuin alleen op zondagen geopend vanaf 12.00 uur. Het natuurgebied rondom het bezoekerscentrum is wel toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Meer informatie

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland begint bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin. De gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat er in de omgeving te doen is. Bij hen kunt u ook terecht als u informatie wilt over activiteiten, zoals excursies en rugzakroutes.

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. 

Keileemweg 1
8319 AC Schokland
Tel: 0527 - 652 210 of 0320 - 286 111

Schokland.jpg

Excursies en activiteiten

Het bezoekerscentrum dient als startpunt voor verschillende excursies. Bijvoorbeeld een een wandeling met een gids door de Gesteentetuin, een wandeling tijdens de Nacht van Nacht, thematische wandelingen of een pannenkoeken- of snertwandeling rondom Schokland.

Schokker en geologiedag
Rondom bezoekerscentrum De Gesteentetuin, gelegen in het Schokkerbos, is het verleden van de omgeving is overal in deze tuin te ontdekken. Reis terug naar de voorlaatste ijstijd. De enorme ijsmassa kwam vanuit het noorden en stopte hier ongeveer 200.000 jaar geleden. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te vinden zijn.Of kijk wat uw zelf meegenomen steen u kan vertellen tijdens het Stenen Spreekuur. Elke eerste zondag van de maand is er in De Gesteentetuin de gratis Schokker- en geologie middag. 

Bekijk het activiteitenoverzicht

Ruïne- en Ketelmeerwandeling (8 & 10 km)

Wandelen op Schokland is een populair uitje voor een toenemend aantal Flevolanders. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is meestal de vaste en voor de hand liggende route die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert.

De Ruïnewandeling heeft een afstand van 8 kilomter. Deze kan verlengd worden met 2 kilometer.  

Download de wandeling

Schokland-schokkerbos-mist.JPG

Luisterroute Schokland

In het bezoekerscentrum kunt u een mp3-speler huren. Tijdens deze speciale luisterroute beleeft u de ontruiming van Schokland. De luisterroute en routekaart kunt u ook gratis downloaden op uw mobiel. Kijk op www.schokland.nl

Rugzakroute

De rugzakroute "Van gletsjer tot bosgrond" is geschikt vor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de rugzak zitten hulpmiddelen en aanwijzingen waarmee het ontstaan van Flevoland kan worden ontdekt. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten. De rugzakroute kost €2,50,- per kind (en een borg van €10,-).

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!