_DFO7093 Schokland-najaar- het FlevoLandschap -Ernst Dirksen Fotografie-06 oktober 2017.jpg

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland begint bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin. De gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat er in de omgeving te doen is. Bij hen kunt u ook terecht als u informatie wilt over activiteiten, zoals excursies en rugzakroutes.

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten. 

Keileemweg 1
8319 AC Schokland
Tel: 0527 - 652 210 of 0320 - 286 111

Schokland.jpg

Excursies en activiteiten

Het bezoekerscentrum dient als startpunt voor verschillende excursies, zoals een wandeling door de Gesteentetuin, stenen zagen, of een pannenkoeken- of snertwandeling rondom Schokland. Of kijk wat uw zelf meegenomen steen u kan vertellen tijdens het Stenen Spreekuur. Elke eerste en derde zondag van de maand is er in De Gesteentetuin een Doe-middag met tal van activiteiten voor jong en oud.

Bekijk het activiteitenoverzicht

Ruïne- en Ketelmeerwandeling (8 & 10 km)

Wandelen op Schokland is een populair uitje voor een toenemend aantal Flevolanders. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is meestal de vaste en voor de hand liggende route die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert.

De Ruïnewandeling heeft een afstand van 8 kilomter. Deze kan verlengd worden met 2 kilometer.  

Download de wandeling

Schokland en boerenland, ongeveer 11 km

Wandelen op Schokland is een populair uitje voor een toenemend aantal Flevolanders. Het fiets- en wandelpad over de rand van het eiland is meestal de vaste en voor de hand liggende route die langs interessante sporen uit de geschiedenis voert.

De wandeling 'Over Schokland en Boerenland' is ongveer 12 kilometer

Download de wandeling

Schokland-schokkerbos-mist.JPG

Luisterroute Schokland

In het bezoekerscentrum kunt u een mp3-speler huren. Tijdens deze speciale luisterroute beleeft u de ontruiming van Schokland. De luisterroute en routekaart kunt u ook gratis downloaden op uw mobiel. Kijk op www.schokland.nl

Rugzakroute

De rugzakroute "Van gletsjer tot bosgrond" is geschikt vor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de rugzak zitten hulpmiddelen en aanwijzingen waarmee het ontstaan van Flevoland kan worden ontdekt. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten. De rugzakroute kost €2,50,- per kind (en een borg van €10,-).

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!