Veel gestelde vragen

Mag ik met een drone vliegen boven natuurgebieden?

Drones kunnen in natuurgebieden zoogdieren en vogels verontrusten. Daarom is het gebruik van drones in de gebieden van Het Flevo-landschap niet toegestaan. In uitzonderlijke en incidentele gevallen kan na expliciet overleg een eenmalige toestemming worden gegeven.

Worden er vleespakketten verkocht?

In het Natuurpark Lelystad leven o.a. wilde zwijnen en edelherten. Zij leven in ruime gebieden en vertonen daardoor natuurlijk gedrag. Stichting Het Flevo-landschap beheert deze gebieden, verzorgt de dieren en doet aan populatiebeheer indien dit noodzakelijk is. Het vlees dat vrij komt, nadat voor afschot gekozen is, is de afgelopen jaren enkele keren ook te koop geweest voor begunstigers van Het Flevo-landschap. 

Bent u begunstiger en wilt u op de hoogte worden gebracht indien er pakketten zijn, dan kunt u uw interesse kenbaar maken via dit formulier. Uw e-mailadres wordt toegevoegd aan ons klantenbestand en zodra er weer wildpakketten beschikbaar zijn, dan informeren wij u daar over per e-mail. Het gaat echter om kleine aantallen pakketten, wij kunnen afname niet garanderen. 

Ja, ik wil mijn interesse kenbaar maken

Mag ik een geocache plaatsen in een gebied van Het Flevo-landschap?

Omdat geocachen een leuke manier is om van de natuur te genieten, werkt Het Flevo-landschap samen met globalcaching. Geocachen is een schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld. Met een gps gaan deelnemers op zoek naar een ‘cache’ of schat.


Ook in onze gebieden liggen deze schatten. Het Flevo-landschap blijft zo op de hoogte van waar de caches liggen en kan de cachers vertellen waar ze de caches wel of juist niet kunnen plaatsen. De cachers komen zo meer te weten over de mogelijkheden in onze gebieden.

Cache plaatsen

Mensen die een cache willen plaatsen in een van onze gebieden, hebben hier toestemming voor nodig. Met dit formulier kunt u toestemming vragen. Hier vindt u onze voorwaarden voor het plaatsen van een cache.

Waar mag ik lopen met mijn hond?

In veel gebieden van Het Flevo-landschap is uw hond van harte welkom. Meestal wel aangelijnd. Op een aantal plekken mag uw hond onder appél lopen of zelfs los.

Meer informatie.

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!