Spelregels voor een optimale natuurbeleving

wisent 2.jpgdinsdag 15 januari 2019

Heel af en toe krijgen we foto’s toegestuurd waar we hoofdschuddend naar kijken. Meestal gaat het om bezoekers aan onze gebieden die dieren voeren, die planten of bomen mee naar huis nemen, die afval laten slingeren of die heel dichtbij een dier willen komen om een 'mooie foto' te kunnen maken.

Het Flevo-landschap wil bezoekers van binnen en buiten de provincie laten zien hoe mooi Flevoland is en doet er alles aan om mensen een unieke natuurbeleving te geven in haar tientallen gebieden. Van bezoekers vragen we echter wel dat zij zich verantwoordelijk gedragen, dat zij de gebieden net zo mooi achterlaten als zij ze aantroffen en zichzelf en anderen niet in gevaar brengen.

Bij ons wisentgebied hangen borden met duidelijke spelregels over de afstand die bezoekers moeten houden tot de dieren. Die hangen er niet voor niets. Wisenten zijn wilde dieren die zich verdedigen als ze zich bedreigd voelen. In het Natuurpark adviseren we om die reden minimaal 50 meter afstand te houden. Houdt u zich alstublieft – zowel voor uw eigen veiligheid als die van de dieren – altijd aan de spelregels. Alleen op die manier kunnen we u en duizenden andere bezoekers een indrukwekkende natuurbeleving blijven geven.

N.B. Op verzoek van een van de betrokkenen is een foto uit het oorspronkelijke bericht verwijderd.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!