Natte natuur Schokland nu gebied met hoge natuurwaarde

853 - kievit - polder eemnes - maart 2008 Chivas Design.jpgdinsdag 05 maart 2019

Succesvolle weidevogelgebieden zijn zeldzaam. Zeker in Flevoland. De natte natuur bij Schokland is echter één van die zeldzame gebieden waar weidevogels het erg goed doen. Zo goed zelfs, dat er inmiddels een gebied met hoge natuurwaarde is ontstaan! En dat betekent dat wij als beheerder wettelijk verplicht zijn om dit belangrijke gebied zo goed mogelijk te beschermen.

Een gedeelte van het succesvolle weidevogelgebied was voorheen tijdens het broedseizoen opengesteld voor publiek. Dit gaat echter veranderen. Een aantal wandelpaden in het gebied wordt - gedurende de broedtijd - afgesloten om verstoring door wandelaars en honden te voorkomen. Met borden wordt aangegeven welke gedeelten van het natuurgebied wel toegankelijk en welke gedeelten tijdelijk niet-toegankelijk zijn.

Na het broedseizoen bent u uiteraard weer van harte welkom om over het pad in de Hydrozone tussen de Zuidert en het Museum te wandelen. We rekenen op uw begrip en medewerking om dit bijzondere stukje Flevolandse natuur te beschermen.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!