Broedseizoen: helpt u mee?

853 - kievit - polder eemnes - maart 2008 Chivas Design.jpgwoensdag 15 mei 2019

Het broedseizoen is volop bezig en veel bos- en graslandbewoners land hebben jongen. Ongetwijfeld vindt u dat net zo mooi als wij en geniet u met volle teugen van al dat jonge leven. Als natuurliefhebbers onder elkaar wil Het Flevo-landschap u daarom vragen om deze komende tijd wat extra rekening te houden met deze kwetsbare (jonge) dieren.

Wat u kunt doen

  1. Houd uw hond aangelijnd als u wandelt in bos of veld. In deze periode worden reeën, hazen en ander wild regelmatig opgejaagd en doodgebeten door loslopende honden. Dat is een vervelend en onnodig schouwspel. Eerbiedig dus de aanlijnplicht in onze gebieden.
  2. Houd uw kat zoveel mogelijk binnenshuis tijdens de broedperiode. Ook 's nachts. Jonge en uitgeputte oudervogels zijn makkelijke prooien in deze periode. Nederlandse huiskatten brengen jaarlijks 26 miljoen gedode vogels naar huis. Ze doden er zeker vier keer zoveel. Lukt het niet om uw kat binnen te houden? Doe de kat dan in ieder geval een belletje om.
  3. Enkele ‘groene wandelroutes’ in onze gebieden zijn tijdens de broedperiode afgesloten voor bezoekers. Veel weidevogels broeden dichtbij de paden en hebben rust nodig. Betreed deze gebieden dus niet!


Na het broedseizoen openen wij de afgesloten gebieden uiteraard weer voor bezoekers. Raadpleeg de borden ter plaatse voor de actuele informatie.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!