Natuurpark lanceert de burlende bronstbarometer!

Bronstexcursies.jpgvrijdag 13 september 2019

In Natuurpark Lelystad neemt de spanning toe. De jaarlijkse edelhertenbronst staat weer voor de deur en dat doet alle harten sneller kloppen! Nergens in Nederland kunt u de bronst namelijk van zo dichtbij ervaren als bij ons in het park. Benieuwd naar dit indrukwekkende spektakel? Ga dan vanaf 21 september mee op een van de verschillende bronstexcursies die we organiseren. Samen met een gids gaat u op pad om de burlende herten te zien en te horen.

De bronst is geen exacte wetenschap. We kunnen vooraf dus niet exact bepalen wanneer de herten het meest actief zullen zijn. Om u op de hoogte te houden van de stand van zaken publiceren we vanaf nu regelmatig onze 'burlende bronstbarometer'. Staat de barometer op 1? dan betekent dat een matige bronst. Er is dan wat activiteit, maar u moet geluk hebben om die activiteit te zien en te horen. Staat de barometer op 2, dan hebben we een redelijke bronst! De herten zijn goed te zien en te horen, maar de tijdstippen en intensiteit van de activiteit variëren nog. Bij een barometerstand 3 is er volop bronst en kunt u bijna gegarandeerd burlende herten ervaren.

Overigens kunt u bij alle drie de barometerstanden onvergetelijke natuurervaringen beleven en neemt onze gids u altijd mee in het enerverende verhaal, de geschiedenis en de achtergronden van het park en de poldernatuur! Een bezoek aan Natuurpark Lelystad is dus altijd een belevenis.

Wilt u meer weten over de bronst of wilt u zich inschrijven voor een bronstexcursie? Kijk dan op www.flevo-landschap.nl/bronst

Onze edelherten leven in een groot verblijf met bos, lage en hoge struiken, weides en waterpoelen. De herten zijn de baas in hun verblijf en bepalen of ze zichtbaar zijn of de dekking opzoeken. Het is dus altijd spannend of we de herten zien of niet. Uiteraard blijven we op de paden om de dieren niet te verstoren.

U vindt de actuele stand van de burelende bronstbarometer op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/natuurparklelystad

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!