Otter Tim is weg (of niet)

img_3374.jpgwoensdag 13 november 2019

De Europese otters in Natuurpark Lelystad hebben het prima naar hun zin. Ze hebben een ruim buitenverblijf, krijgen goed te eten en hebben een warm nachtverblijf. De dieren in het park zijn voormalige verkeersslachtoffers, al flink op leeftijd of kunnen om andere redenen niet meer worden uitgezet in het wild.

Maar sinds kort denkt één otter daar anders over. Otter Tim is verliefd geworden op een otterdame uit de vrije natuur die 's nachts buiten zijn verblijf paradeerde. Ineens wilde hij aan de andere kant van het hek zijn en dus besloot Tim om uit te breken. Beide otters knaagden, duwden en wrikten net zo lang totdat het gaas kapot ging en Tim door het hek kon ontsnappen. Het verliefde paar nam de benen, maar daarmee is het verhaal nog niet afgelopen.

Tim kwam namelijk regelmatig terug naar zijn oude, vertrouwde verblijf om zijn dagelijkse visjes te eten. Op deze wijze kon hij onlangs opnieuw worden gevangen en werd het hek gerepareerd. Maar liefde geeft je vleugels en dus ontsnapte Tim opnieuw.

Bezoekt u Natuurpark Lelystad? Kijk dan even uit naar Tim. Soms zit hij in zijn verblijf, soms niet...

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!