Regiobijeenkomsten 2019 in teken van biodiversiteit

G63F9380.jpgwoensdag 20 november 2019

In november organiseerde Het Flevo-landschap weer haar jaarlijkse regiobijeenkomsten in Emmeloord, Lelystad en Almere. Tijdens deze regiobijeenkomsten ontmoet Het Flevo-landschap een groot gedeelte van haar achterban en wordt er gesproken over actuele thema's, kansen, behaalde mijlpalen en toekomstplannen.

Thema van de Regiobijeenkomsten van 2019 was biodiversiteit. Wat is biodiversiteit precies? Waarom kunnen we niet zonder biodiversiteit? Hoe staat het ervoor met de biodiversiteit in Flevoland? Kunnen we de biodiversiteit versterken? De diversiteit aan soorten staat onder forse druk in Flevoland en als natuurbeherende organisatie wil Het Flevo-landschap zich sterk maken voor een robuustere, soortenrijke natuur.

Gastspreker David Kleijn, hoogleraar plantenecologie en natuurbehoud van de Wageningen Universiteit, en Hedwig Boerrigter, kwartiermaker deltaplan biodiversiteitsherstel en directeur van Stichting Veldleeuwerik, vertelden de aanwezigen over de stand van zaken in onze landbouwprovincie. Ook gaven zij aan welke stappen we kunnen zetten om de biodiversiteit te versterken en de landbouw te verduurzamen. Hun conclusie: geen enkele partij kan dit alleen. We hebben de steun en inzet van alle betrokkenen nodig om een verschil te maken. En er moet nu worden gehandeld, want biodiversiteit is geen luxe, maar een belangrijke graadmeter van de leefbaarheid, de gezondheid en de toekomst van onze planeet.

Ben Huisman, directeur van Het Flevo-landschap, nam de zaal vervolgens uitgebreid mee in zijn visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen van natuur, landschap en cultuurhistorie in Flevoland. Bovendien riep hij de aanwezigen op om ook een bijdrage te leveren aan de soortenrijkdom van Flevoland. Of het nu in de eigen tuin, het balkon of een nabijgelegen park is. Iedereen kan helpen.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!