Wandelpaden hydrozone Schokland afgesloten tijdens broedseizoen

Chivas Design.jpgmaandag 09 maart 2020

Succesvolle weidevogelgebieden zijn zeldzaam. Zeker in Flevoland. De natte natuur aan de oostkant van Werelderfgoed Schokland (de zogenaamde hydrozone) is één van de zeldzame gebieden waar weidevogels het erg goed doen. Zo goed zelfs, dat er inmiddels een gebied met hoge natuurwaarde is ontstaan. En dat betekent dat wij als beheerder wettelijk verplicht zijn om dit belangrijke gebied zo goed mogelijk te beschermen.

Om broedende vogels in het gebied optimale rust te geven en verstoring door wandelaars en honden te voorkomen, wordt een aantal wandelpaden gedurende het broedseizoen afgesloten. Met borden wordt aangegeven welke gedeelten van het natuurgebied wel toegankelijk en welke gedeelten tijdelijk niet-toegankelijk zijn. Overigens is de hydrozone ook prima te bewonderen vanaf de verharde wandel- en fietsroute langs het gebied. Liefhebbers van wandelen en weidevogels kunnen hun hart dus nog steeds ophalen!

Na het broedseizoen, vanaf medio juli, bent u uiteraard weer van harte welkom om over het struinpad in de hydrozone te wandelen. We rekenen op uw begrip en medewerking om dit bijzondere stukje Flevolandse natuur te beschermen.

Foto: Chivas Design

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!