Berichtgeving uitbreidingsplannen Afvalzorg

210685.jpgwoensdag 11 maart 2020

Afgelopen week berichtte Omroep Flevoland over de uitbreidingsplannen van Afvalzorg. De omroep vroeg ons als directe buur om een reactie op deze plannen. Wij gaven daarbij aan dat we wisten dat Afvalzorg uitbreidingsplannen had, maar de details daarvan kenden we niet. De weergave in de media suggereert dat wij echter volledig gekend zijn en achter de uitbreiding staan. Mocht die suggestie zijn gewekt, dan is dat onjuist.

Situatieschets
De stortplaats van Afvalzorg in Noord-Holland begint vol te raken en de locatie Zeeasterweg, ten noorden van Natuurpark Lelystad, is één van de locaties is waar Afvalzorg meer afval wil onderbrengen. Ons standpunt in deze is dat Afvalzorg een bedrijf is met eigen verantwoordelijkheid. Afvalzorg moet zich als elk ander bedrijf aan vergunningen en milieuwetgeving houden. Tegelijkertijd kan de eventuele uitbreiding gevolgen hebben voor ons Natuurpark. Daar zitten we boven op, zowel qua borging van de (milieu-)veiligheid als qua landschappelijke ontwikkeling.

Buren
Als buren zijn wij wel betrokken bij de bedrijfsvoering en uitbreiding van Afvalzorg. De omvang en de consequenties voor de hoogte van de afvalbergen waren ons niet bekend, maar zijn wel relevant voor toekomstige plannen om de afvalterreinen bij Natuurpark Lelystad te voegen. Feit is wel dat als Het Flevo-landschap in de toekomst het beheer overneemt, de verantwoordelijkheid van de ondergrond bij Afvalzorg blijft.

Zorgvuldige afspraken
Afvalzorg en Het Flevo-landschap hebben over de situatie overlegd en afgesproken elkaar zorgvuldig en persoonlijk op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen.

Kijk voor meer informatie over de plannen van Afvalzorg op www.afvalzorg.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!