Werkzaamheden Pampushout-Zuid van start

sfeerimpressie Pampushout.jpgdonderdag 28 juli 2016

Het Flevo-landschap ontwikkelt de komende jaren Pampushout-Zuid tot een volwassen stadsbos met veel variatie in bomen en struiken. De werkzaamheden voor deze omvorming zijn van start gegaan. Er komen kronkelige wandelpad en laanbomen die de verschillende paden en wegen met elkaar verbinden. Vanuit een centraal plein kunnen activiteiten zoals wandelingen en fietstochten starten. Tijdens de werkzaamheden kunnen paden minder goed toegankelijk zijn.

Er wordt gestart met het verwijderen van bomen op de plek waar later de nieuwe laanbomen komen. ,,We beginnen bewust met de werkzaamheden in de zomer, zodat er zo min mogelijk schade wordt veroorzaakt aan de natuur, de dieren en de grond’’, legt beheerder Rob Timmerman van Het Flevo-landschap uit. ,,Zeker in het najaar zijn de paden in een periode van (zware) regenval minder toegankelijk. Door nu al aan de slag te gaan proberen we de overlast voor wandelaars op deze manier zoveel mogelijk te beperken.’’

De komende twee jaar vinden er verschillende werkzaamheden plaats. ,,Er wordt gedund, dat zijn werkzaamheden die we eens in de vijf, zes jaar in elk bosgebied doen. Dit betekent dat kansrijke bomen verder kunnen groeien, er meer broedmogelijkheden voor vogels en andere dieren komen en dat het herplanten van andersoortige bomen mogelijk wordt. Hierdoor ontstaat er een gevarieerder bos.’’ Ook worden er paden aangelegd, een grote poel gegraven en een verbinding gemaakt met het Cascadepark.  In het hart van dit bosdeel komt een locatie voor horeca, ontmoeting en startplek voor wandelingen en fietstochten door Pampushout-Zuid.

Later komt er een ontsluiting vanaf de rotonde op de Godendreef naar het Van Wagtendonkpad. Als het weer de komende maanden meezit worden deze werkzaamheden in het voorjaar van 2017 afgerond. Daarna start de herinrichting: aanplant van verschillende bomen en struiken, die onder meer vruchtdragend zullen zijn. De verwachting is dat alle werkzaamheden in de zomer van 2018 achter de rug zijn.

De Pampushout is de groene long in het zuidwesten van Almere, bij Almere Poort, Literatuurwijk, Muziekwijk, Kruidenwijk en de Noorderplassen. Het is een gevarieerd natuurgebied, met ruimte voor mens en dier. Om energie op te doen. Om energie kwijt te raken. Het bos bestaat uit twee delen: Pampushout-Noord (nabij de Noorderplassen) en Pampushout-Zuid nabij Almere Poort.

Meer informatie is te vinden op www.flevo-landschap.nl/pampushout

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!