Werkzaamheden vogelkijkhutten Lepelaarplassen

_DFO2908-Lepelaarsplassen-Het Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170516_web.jpgGeplaatst: 30 augustus

De extreem lage waterstand in de Lepelaarplassen kent ook zijn voordelen. Zo konden onze beheerders onlangs de beschoeiing vervangen rondom vogelkijkhut de Lepelaar. De hut staat nu weer stevig aan de waterrand.

Andere werkzaamheden aan de vogelkijkhutten in de Lepelaarplassen zijn het herstellen van de vensterbanken waar fotografen graag hun camera’s op laten rusten, het geluidwerend maken van de Lepelaarhut en het opnieuw in de beits zetten van de houten excursiehutten bij de Grote Plas en de Kwelplas. Doordat er na het droogvallen nu weer een beetje water in de Kwelplas staat, trekt dit meteen weer volop vogels aan zoals steltlopertjes.

In De Lepelaarplassen staan drie hutten, waarvan er twee enkel tijdens excursies te bezoeken zijn: de hutten bij de Grote Plas en de Kwelplas. De Lepelaarhut is vrij toegankelijk en is een goede plek om onder andere ijsvogel, aanlscholver, waterral, wilde zwaan, visarend en diverse eendensoorten te zien. Op zaterdag 15 september is er weer een exclusieve excursie in de Lepelaarplassen. 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!