Cultureel festival ‘Zomer op Schokland’ geopend

koerikoeloem_liggend-kees-van-de-veen.jpgGeplaatst: 01 juli

Eind juni is bij Museum Schokland het culturele festival ‘Zomer op Schokland’ feestelijk geopend door Ellen ten Damme. Maar liefst 200 genodigden genoten van haar zang en acrobatische kunsten, waarna letterlijk (met behulp van een oud kanon) het startschot werd gegeven voor een zomer vol kunst en poëzie. De genodigden konden vervolgens de kunstroute wandelen en luisteren naar een poëzie voordracht van Jan-Paul Rosenberg van Stichting Achterland bij de Lichtwachterswoning.

Dichter op het Land
De kunstwerken van de kunstroute ‘Dichter op het Land’ worden vergezeld door relevante en speciaal geselecteerde poëzie. De route start bij Museum Schokland op de terp Middelbuurt en leidt vervolgens over de Noordpunt van het voormalige eiland. De makers van de kunstwerken komen o.a. uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel. De route is van 23 juni tot en met 22 september te lopen. Routekaarten zijn beschikbaar bij de kassa van Museum Schokland (op maandag gesloten).

Weekendprogrammering
Gedurende de gehele festivalperiode zullen er in de weekenden speciale optredens zijn van dichters, performers, musici en andere gezelschappen. Namen die al vast staan zijn de vermaarde flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en Dichter des Vaderlands Tsaed Bruinja. Maar ook is gedurende de hele periode van Zomer op Schokland een prachtige expositie te zien van fotografe Saskia Boelsums in de pastorie van de museumkerk. Locatietheater Prins te Paard sluit de zomer af met tien voorstellingen van het stuk ‘Blind Vuur’ op de Zuidpunt van Schokland. Kijk voor de volledige programmering op de website van Museum Schokland: www.museumschokland.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!