Vroege Vogels op bezoek in de Noordoostpolder

Rhoek.jpgGeplaatst: 17 april

Op 16 april heeft een camerateam van BNNVARA's Vroege Vogels de eerste twee items opgenomen voor een uitzending over de gebieden van het Flevo-landschap in de Noordoostpolder.

Onder stralende omstandigheden bezocht presentatrice Willemijn Veenhoven samen met onze natuurbelevingscollega Norbert Kwint het Urkerbos om daar te reigerkolonie te zien en vooral te ruiken. Presentator Menno Bentveld wandelde met ecoloog Lukas van Lier door de Rotterdamse Hoek en zag er tientallen soorten weide- riet- en watervogels. Er werd gefilmd met drie camera's en een drone.

De opnamen zaten al enige tijd in de planning, maar door de corona-crisis werden ze telkens uitgesteld. Op TV werd overgeschakeld op herhalingen. Toen onlangs echter duidelijk werd dat programma's maken onder de vitale beroepen valt, besloot het Vroege Vogels-team op een corona-proof manier te gaan filmen. Met een kleiner gezelschap, waar iedereen 1.5 meter afstand tot elkaar houdt. Ook neemt het team de programma's niet langer binnen 48 uur op en worden de verschillende items 'los' van elkaar geschoten.

De resterende onderwerpen voor de uitzending over de NOP worden eind april en begin mei gemaakt. Naar verwachting zal de eindresultaat begin juni op televisie te zien zijn.

Bijgaand een sfeerimpressie! We houden u op de hoogte!

1.jpg

3.jpg

5.jpg

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!