Natuurkunstpark overbrugt

Els Franken.Geplaatst: 02 juli

Waarbij veel evenementen Corona zand in de raderen heeft gestrooid, heeft het voor de Kunstenaars Vereniging Flevoland juist voor nieuwe inspiratie gezorgd. Vanaf deze week presenteert de Kunstenaars Vereniging Flevoland, in samenwerking met Het Flevo-landschap, dan ook vol trots de kunstroute Natuurkunstpark. De eerste tien kunstwerken zijn nu al te zien en er worden in september nog zeven kunstwerken aan de route toegevoegd.

De kunstenaars lieten zich dit jaar inspireren door het thema Overbruggen. En als we naar de ontwikkelingen in de samenleving kijken, dan is dit thema goed gekozen. Door de toenemende polarisatie wordt de noodzaak om te overbruggen steeds belangrijker. De kunstenaars laten de schoonheid en de harmonie zien die gepaard gaan met overbruggen.

Bij elk werk is een gedicht geschreven, dit keer door dichters Maria van Daalen en Hein Walter. De gedichten kun je niet alleen lezen bij de kunstwerken maar ook via een QR code beluisteren.

Het prachtige monumentale werk van Ninette Koning schittert oranjegeel in het landschap. Je ziet de vormen samenkomen in de hoogte en daar oplossen. Dat gebeurt er als je het midden zoekt, als je elkaar vindt. Mira Ticheler heeft het overbruggen toegepast op de coronatijd: er hangt een groot mondkapje tussen de bomen. Op het mondkapje staat een tekening van twee handen ineen. Elkaar een hand geven… nu even niet, maar als we de tijd hebben overbrugd, dan natuurlijk wel. Het werk is een opdracht aan ons allemaal: we moeten elkaar weer gaan vertrouwen.  

Er zijn gratis ansichtkaarten beschikbaar gesteld. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Hier kan men ook de plattegrond vinden.  

Wandelingen langs de route, onder begeleiding van een kunstenaar, zijn mogelijk. Neem dan voor meer informatie contact op via info@flevokunst.nl.


Het project wordt ondersteund door de gemeente Lelystad, het Prins Bernhard Cultuurfonds/Van Lange Fonds, Fonds Pictoright en Het Flevo-landschap. De eerste tien kunstenaars van wie een werk is te zien, zijn: Els Franken, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Sonja Rosing, Michel Bongertman, Mira Ticheler, Linde Gadellaa, Stieneke Oeverbeek, Folkje Nawijn en Johanna Braeunlich. www.flevokunst.nl. De werken blijven in ieder geval staan tot eind oktober en misschien zelfs een paar wat langer. Die kunstwerken overbruggen dan de winter, tot de coronacrisis helemaal is opgelost.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!