Gun dieren de rust om hun jongen groot te brengen

De gezamenlijke natuurbeheerders in Nederland roepen bezoekers aan natuurgebieden op om de daar levende dieren rust te gunnen tijdens het broedseizoen. Blijf op de paden, hou je hond aan de lijn en neem afval mee naar huis.

Het broedseizoen is weer aangebroken. Een bijzondere, maar ook kwetsbare periode in de natuur. Tijdens deze maanden zoeken de dieren partners, krijgen ze jongen, leggen ze eieren en broeden ze die uit. De lentemaanden zijn een cruciale periode waarin het van groot belang is om de natuur haar rust te gunnen. Met een gezamenlijke actie, de Kraamkamer van de Natuur, vragen de boswachters van Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer jou als bezoeker om de natuur een handje te helpen door de regels in de natuurgebieden te respecteren. Dit kun je doen door op de paden te blijven, de hond dichtbij aan de lijn te houden en afval mee naar huis te nemen.

Kluten met kuiken

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?