Overal buizerds

Iedereen die wel eens over de (snel)wegen in Flevoland rijdt kent ze. Zittend op een paaltje naast de weg, loerend op prooi: buizerds.

Buizerds zijn de meest algemene roofvogels van Nederland met zo’n 11.500-15.000 broedparen. Vooral Flevoland met z’n eindeloze akkers, open landschap en vele boomlanen met brede bermen is het nagenoeg perfecte jachtterrein voor de buizerd. In het voor- en (vooral) najaar kan het aantal buizerds zelfs verdubbelen! Er trekken dan namelijk tienduizenden ‘extra’ buizerds door ons land op weg naar hun overwintergebieden. Velen van hen blijven hangen in de provincie. Omdat buizerds vooral in de wintermaanden een voorliefde hebben voor landelijk gebied (en dus nog beter zichtbaar zijn vanuit de auto of vanaf de fiets) lijken ze ineens wel op elk paaltje te zitten.

Buizerd – Nick Hijmensen © Nick Hijmensen


Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?