Otterverblijf

Wat weet jij over de Europese otter? Wat eet dit roofdier? Weet jij hoe zijn poten er uit zien? Na een bezoek aan het otterverblijf in Natuurpark Lelystad weet jij dit vast en zeker allemaal.

voedertijd Europese otters Natuurpark Lelystad

Voedertijd

Elke dag om 15.00 uur worden de Europese otters gevoerd in het park. Het moment om je vraag aan de boswachter te stellen. Buiten voedertijd maak je ook zeker kans om de otter te zien, alleen moet je dan wel goed zoeken.

 

Oog in oog met de otter

In het otterverblijf kun je oog in oog komen te staan met dit mooie roofdier. Onder het platform is namelijk een hele grote glaswand waar je het dier van heel dichtbij kunt bekijken.

 

Natuurpark Lelystad

Wat weet jij allemaal?

Overal in en rondom het otterverblijf kun je weetjes ontdekken over de Europese otter. Doe het blokkenspel, zoek de otterpassage of ontdek hoeveel haren een otter heeft.

Meer over de Europese otter

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?