Nationale Postcode Loterij

Het Flevo-landschap en de elf andere Provinciale Landschappen mogen al sinds 1996 rekenen op de steun van de Nationale Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij wil aandacht schenken aan de bescherming van natuur en landschap in de regio en dit financieel steunen. Met dit extra geld kan Het Flevo-landschap verschillende projecten uitvoeren, bijvoorbeeld in het Urkerbos, in het Natuurpark en op Schokland.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. 50 procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur. Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen, kijk dan op www.postcodeloterij.nl. Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer Het Flevo-landschap. Voor €12,50 koopt u al een lot.

De12Landschappen heeft €11.250.000,- ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. De twaalf provinciale Landschappen zetten dit geld in om natuur en landschap veilig te stellen en beleefbaar te maken. Foto Roy Beusker.

Meer informatie over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 92 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Projecten van Het Flevo-landschap die mede door de Nationale Postcode Loterij gefinancierd zijn:

- Speelbos Urk
- Duurzaam verbindend, de vernieuwing van Natuurpark Lelystad

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!