© Ernst Dirksen Fotografie
Kleine karekiet

Baken van rust

In dit zuidoostelijke deel van de Pampushout daalt de rust op je neer. Midden in de natuur kan je alles even helemaal loslaten. Het is hier gewoonweg prachtig, altijd. Uitbundige bloesem van krentenboompjes en zoete kers in het voorjaar. De koelte van het bos op een zomerse dag. Niet-eetbare kastanjes zoeken in de herfst. Of winterse kale bomen die tot in de hemel reiken.

De route

©

 

Met de Groene Oase route kom je langs de volgende hoogtepunten:

  1. Spoorzoeken
  2. Geurende populieren
  3. Kastanjehofje
  4. Scheepswrak
  5. Natte Oase

In de routebeschrijving vind je meer informatie over deze hoogtepunten. Inclusief mooie natuurfoto’s en leuke weetjes. Download de route op deze pagina en geniet van deze verrassende wandeling.

Praktische informatie

Parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Botterweg.

Picknickbanken

Er staan (picknick)banken langs de route.

Laarzen aanbevolen

De paden kunnen nat zijn. Trek voor de zekerheid laarzen aan.

Leuk voor kinderen

Deze route is leuk om met kinderen te wandelen.

Honden welkom

Honden zijn van harte welkom, maar wel graag aan de lijn.

Startpunt

Parkeerplaats aan de Botterweg. Bereikbaar via de Godendreef, Almere Poort.

Beoordelingen

6 beoordelingen

3.1666666666667 sterren
5 sterren

Quote routekaart: "Volg de bordjes ‘Groene oase route’ en loop de wandeling linksom. Volg de paaltjes met de gele kop." 1. Gele kop is soms oranje kop en extra likje geel kan geen kwaad. 2. Linksom=tegen de klok in! Zeg dan "met de klok mee" 3. Startpunt gps klopt niet. Parkeerplek zat op parallelweg 30m verder... 4. Laarzen in de winter zeker aanbevolen. Geen bereklauw te zien en alles goed gemaaid.. 5. Gps route zou fijn zijn. Leuke afwisselende route met veel bankjes.

Antwoord van Het Flevo-landschap

Dank voor je opbouwende commentaar Jan! We geven het door aan onze terreinbeheerders. Fijn dat de route ondanks deze schoonheidsfoutjes wel beviel!

4 sterren

Beste Ton, Ron en Ineke, hartelijk dank voor jullie opmerkingen. De maaiwerkzaamheden zijn gisteren begonnen in dit gebied en zullen naar verwachting vandaag worden afgerond. Daarna zijn de routes weer als vanouds begaanbaar. De berenklauwen die in dit gebied staan zijn overigens inheemse berenklauwen, er staat geen Siberische berenklauw waar je brandwonden van kunt oplopen. We wensen jullie en anderen weer veel wandelplezier!

2 sterren

Vandaag 30 juli de Route gelopen, We hadden van te voren niet naar de beoordelingen gekeken, Maar we sluiten ons helemaal aan bij de beoordeling van Ton, Sommige stukken waren bijna niet begaanbaar, Als het mooi weer geweest was had je er niet met korte broek doorheen gekund, en op een paar Cruciale punten ontbraken er de gele Palen, Maar goed dat we foto hadden gemaakt van de route, dus we kwamen er op die manier wel uit, Was geen fijne wandeling zo, Mvg. R.Smits

Antwoord van Het Flevo-landschap

Beste Ineke, ook hartelijk dank voor je opmerking. We pakken de werkzaamheden z.s.m. weer op. Zoals gezegd heeft de stormschade van de afgelopen tijd onze onderhoudswerkzaamheden vertraagd.

2 sterren

Zelfde ervaring als de vorige reviewer. Een aantal stukken zijn overwoekerd. En een aantal palen zijn matig zichtbaar waardoor we een paar keer een afslag misten. Toch lopen? Check met de kaart of bv maps.me of je goed loopt. En lange broek is sterk aan te raden ivm de vele brandnetels.

Antwoord van Het Flevo-landschap

Beste Ron, dank voor je reactie! De storm van enige weken terug heeft veel schade aangericht in onze gebieden. Omdat dat gevaarlijke situaties kan opleveren had dat de afgelopen tijd prioriteit boven de maaiwerkzaamheden. Het maaien is er spijtig genoeg bij ingeschoten de afgelopen tijd. We pakken het werk vanaf nu weer op en het pad zal binnen afzienbare tijd onderhoud krijgen.

2 sterren

Hi, de route is vrij moeilijk begaanbaar. Sommige gedeeltes waren bijna volledig dichtgegroeid met bereklauwen, brandnetels en distels. Dit was vooral ter hoogte van routepunten 2 en 5. Er moet weer hoognodig gemaaid worden. Voorheen werd de route veel beter onderhouden. Mvg. Ton

Antwoord van Het Flevo-landschap

Hoi Ton, dank voor je reactie! Door de storm van drie weken geleden lopen we achter met onze maaiwerkzaamheden; we moesten de stormschade opruimen. We zijn vandaag weer begonnen met maaien in onze gebieden. Het kan nog even duren voordat we alle plekken weer op orde hebben, maar weet dat we er aan werken.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Groene Oase route Pampushout

Wandelroute 4,4 km

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?