Rugzakroutes Natuurpark Lelystad

Het is mooi weer en je hebt zin om buiten op avontuur te gaan. Kom dan eens naar het bezoekerscentrum en vraag naar een rugzakroute. Tijdens deze rugzakroute ga je met een tas vol aanwijzingen en hulpmiddelen op pad.

Ranger Rugzak Route (8 t/m 12 jaar)

Met de ‘Ranger’ rugzakroute leer je het werk van een echte ranger kennen. Soms kruip je in de huid van de dieren en moet je staan als een ooievaar of eten als een vogel. Bij andere opdrachten bepaal je de lengte van een boom met een bomenmeter, of herken je bladeren aan hun vorm. Ook ontdek je overeenkomsten tussen mensen en dieren.

 

Otter Freekje Rugzakroute (8 t/m 12 jaar)

Otter Freekje is verdwenen! Het Natuurpark heeft detectives nodig om erachter te komen wat er met Freekje gebeurd is. Help jij ons uit de brand? Gelukkig laten dieren soms sporen achter. Door deze te onderzoeken en onderweg verschillende raadsels en puzzels op te lossen kom je steeds dichter bij de dader.

Rugzakroute Wonen in de natuur (6 t/m 9 jaar)

Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek! Met de rugzakroute “Wonen in de natuur” maak je kennis met de verschillende diersoorten in Natuurpark Lelystad en hun woningen.

Veelgestelde vragen

De kosten zijn €2,50 per kind. Alle materialen die je nodig hebt om de opdrachten met goed gevolg te kunnen volbrengen, zitten in de rugzak. Net als een speurvel en een potloodje om de antwoorden op te schrijven.

Na afloop lever je de rugzak weer in en krijg je een diploma.

De rugzakroute is te koop bij bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad.

De rugzakroute start bij bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?