Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad

© foto: Feenstrafotografie.nl

Een bezoek aan Natuurpark Lelystad start bij het bezoekerscentrum. Onze gastvrouwen en -heren vertellen je graag over het park en houden je op de hoogte van alle nieuwtjes en geboortes. De expositie met indrukwekkende dieren geven een goed beeld van wat je tegen kunt komen tijdens je bezoek. Vergeet vooral de film niet even te kijken. Wil je een fiets huren of meer weten over activiteiten of de speurroute? Dan ben je hier aan het juiste adres. In onze winkel vind je onze unieke producten en streekproducten. Met een aankoop steun je ons werk.

Ideale start van je bezoek

Wat weet jij over de dieren die in het park leven? Bekijk onze exposite, geniet van de film over het park of test je kennis bij de interactieve spelwand.
Leer alles over de grote grazers uit het park. Heb je nog nooit een eland gezien? In het bezoekerscentrum kun je dit enorme dier recht in de ogen kijken. Bij de balie kun je terecht voor fiets- en wandelroutes, speurtochten en zoekkaarten om je bezoek nog leuker te maken.

 

 

 

Unieke producten

Vergeet niet nog even een kijkje te nemen in onze winkel met unieke (streek)producten. Regelmatig verkopen wij daar producten uit eigen park variërend van appelsap tot stoofvlees en geweien. Ook vind je hier leuke natuurboeken, zoekkaarten, unieke cadeaus en andere bijzondere items. En vergeet niet; met jouw aankoop steun je onze stichting. Dus we zien je graag langskomen.

Huur een fiets en ontdek het hele park

De fiets is een perfect vervoermiddel om Natuurpark Lelystad te verkennen. Het park is 400 hectare groot en de dieren kunnen soms echt heel goed verscholen staan en dan is er een flinke zoektocht nodig om ze te vinden. De bijzondere dieren in het park en de vele mooie rust-, picknick- en uitkijkpunten, zijn dé ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

Bij het bezoekerscentrum kun je een fiets huren voor kinderen (€5,50) of volwassenen (€7,50) met of zonder kinderzitje. Ook hebben wij speciale duofietsen te huur (€10,-) voor mensen met een beperking.

Picknick

Wat is er nu leuker dan ergens onderweg een picknick te houden bij een van onze fantastische uitzichtpunten. Restaurant Harteluk heeft speciale wisent-lunchtassen ontwikkeld. Voor € 10,95 per persoon kun je genieten van een heerlijk goed gevulde Italiaanse bol, een grote muffin en een flesje drinken.

Meld in het restaurant dat je hier gebruik van wilt maken, en de lunch wordt direct vers voor je bereid. Wil je iets toevoegen aan de tas? Dat kan uiteraard. Bespreek dit ter plaatse in het restaurant. De leuke rugzak mag je houden als aandenken aan het dagje uit in het park.

Veelgestelde vragen

Het bezoekerscentrum is het hele jaar geopend.
Van maart t/m oktober:
maandag t/m vrijdag 12.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur.

Van november t/m februari:
maandag t/m vrijdag 12.00 – 16.00 uur
zaterdag en zondag 10.00 – 16.00 uur.

Natuurpark Lelystad is het hele jaar gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11,
8219 PP Lelystad

Parkeren is gratis voor begunstigers. Niet begunstigers betalen €3,-

Jazeker! Tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum kun je bij ons fietsen huren. Er zijn verschillende opties; fietsen met of zonder voor- of achter kinderzitje, kinderfietsen, verschillende framematen en er zijn zelfs duofietsen voor minder validen. De kosten van het huren van een kinderfiets is € 5,50, volwassen fiets € 7,50 en de duofiets € 10,00. De fietsen mogen niet buiten het park gebruikt worden en moeten voor sluitingstijd weer ingeleverd worden.

Wij verhuren geen bolderkarren.

Natuurpark Lelystad is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Restaurant Harteluk is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Onze gidsen gaan regelmatig op pad met de excursiewagen en de fluisterboot. Dit is echter alleen op aanvraag en voor groepen. Lijkt het je leuk om een keer met een groep op pad te gaan? Meer informatie lees je hier over groepsactiviteiten. Meerdere keren per jaar (op sommige zondagen en in de zomervakantie) kunnen bezoekers een los kaartje kopen om mee te gaan. Bekijk onze activiteitenkalender voor de mogelijkheden.

 

In het bezoekerscentrum kun je een leuke speurtocht kopen. Ook zijn er verschillende zoekkaarten en loeppotjes verkrijgbaar om de natuur mee in te trekken. In de zomerperiode zijn er watertuinsetjes te huur om op zoek te gaan naar onderwatermonsters in de educatieve watertuin achter het bezoekerscentrum. Maar ook in het centrum zelf kunnen kinderen op ontdekking gaan.

 

Staat je vraag er niet tussen? Op werkdagen kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 0320-286 111.
Wil je contact met het bezoekerscentrum zelf? Dat kan tijdens openingstijden op telefoonnummer 0320-286 130.

Praktische informatie

Horeca aanwezig

Restaurant Harteluk Natuurpark ontvangt je graag. Geniet van een heerlijke kop koffie, lunch of gezellige borrel met fantastisch uitzicht.

Fietsroutes

Er zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

Wandelroutes

Je kunt uren wandelen op (half)verharde paden door het park. Er zijn diverse wandelroutes verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is er veel te zien en te beleven in het park en in het bezoekerscentrum. Er is een leuke speurtocht verkrijgbaar.

Bereikbaar met het OV

Vanaf bushalte Larserpoort loop je met een kwartier naar Natuurpark Lelystad. Of huur een OV fiets op station Lelystad.

Parkeerplaats

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Parkeren kost € 3,-. Begunstigers van Het Flevo-landschap kunnen gratis parkeren.

Toilet aanwezig

Bij het bezoekerscentrum zijn toiletten aanwezig. Ook is er een minder validen toilet aanwezig.

Pin only

In ons bezoekerscentrum kun je alleen met pin betalen.

Rolstoeltoegankelijk

Het bezoekerscentrum en het restaurant zijn drempelvrij en rolstoeltoegankelijk. De paden in Natuurpark Lelystad zijn verhard. Er zijn leenrolstoelen beschikbaar op de parkeerplaats. Je hebt een muntstuk nodig om deze rolstoelen te kunnen lenen.

Honden aan de lijn

Honden zijn toegestaan in het restaurant, het bezoekerscentrum en op de meeste plekken in het park. De hond moet wel aangelijnd zijn.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?