© Bram Schilling
© Ernst Dirksen Fotografie

De highlights van Lelystad

Fiets langs de rmooiste en leukste bezienswaardigheden van Lelystad. Met deze fietsroute kom je dat allemaal tegen: de wilde diersoorten in het Natuurpark Lelystad, historische vliegtuigen, het oude Knarbos, de veerdienst naar de nieuwe aangelegde natuureilanden de Marker Wadden, de hurkende man (exposure) en genieten van alle bijzondere architectuur van de stad.

De route

©

 

Met deze fietsroute kom je langs de volgende hoogtepunten:

  • Knarbos
  • Natuurpark Lelystad
  • De Hurkende Man (Landart)
  • Batavialand en Bataviahaven
  • Marker Wadden
  • Knardijk

In de routebeschrijving vind je meer informatie over deze hoogtepunten.

 

Praktische informatie

Parkeren

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Parkeren kost € 3,-. Voor begunstigers van Het Flevo-landschap is het parkeren gratis. Vanaf hier start de fietsroute.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum met (invaliden)toilet, expositie en winkel.

Horeca

In restaurant Harteluk Natuurpark kun je genieten van koffie, lunch of borrel met fantastisch uitzicht op de grote plas voor of na je fietstocht.

Startpunt

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. Bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/Harderwijk (N302).

Beoordelingen

0 beoordelingen

0 sterren

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?