Watertuin Natuurpark Lelystad

Heb je thuis ook zo’n ‘onderwatermonster’ die nieuwsgierig is naar alles wat leeft onder water? Huur dan een waterontdekset in het bezoekerscentrum Natuurpark en ga met een schepnetje en een emmer op zoek naar de beestjes die in het water leven. Daar kunnen soms hele rare snuiters tussen zitten zoals bijvoorbeeld waterschorpioenen, staafwantsen of roofzuchtige larven van waterkevers. Waterontdeksetjes kun je huren van vanaf mei tot half september.

© Fotostudio Wierd

Veelgestelde vragen

Voor € 5  kun je een ontdeksetje bij ons huren tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum. In het setje zit een schepnet, een waterbak, een loeppotje en een ontdekkaart met alle dieren er op die je kunt tegenkomen.

De Watertuin is achter het bezoekerscentrum en kun je bereiken via het centrum.

Aan de slag gaan in de watertuin is op eigen risico.
Na een uur moet je het setje weer schoon inleveren.
Maar vooral moet je veel plezier maken en leuke diertjes ontdekken.

Het verhuren van schepnetjes is echt een zomerproduct. In het voorjaar is het te koud. Wij verhuren de setjes tot maximaal half september.

Zelfstandig aan de slag kan voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Maar onder begeleiding van de ouders kan dit uiteraard ook bij jongere kinderen.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?