De groene rand van Lelystad

Rond Lelystad ligt een groene schil van natuur en bossen. Je fietst vanuit het ene bos zo het andere bos in met hun eigen karakter en biotoop met als hoogtepunt Natuurpark Lelystad, waar je zomaar eens een eland kunt spotten. De stadsbossen zoals het Zuigerplasbos en het Gelderse Hout zijn helemaal ingericht op recreatie en natuurbeleving dicht bij de stad. Het zijn afwisselende gebieden met veel open plekken en fiets- en wandelpaden. Ook het Visvijverbos behoort tot de schil van bossen rond Lelystad. Met deze routes fiets je door alle 6 prachtige bossen én het Natuurpark.

De route

©

 

Met deze fietsroute kom je langs de volgende hoogtepunten:

  • Natuurpark Lelystad
  • Gelderse Hout
  • Overijsselse Hout
  • Zuigerplasbos
  • Belevenissenbos
  • Hollandse Hout
  • Toms Creek

In de routebeschrijving vind je meer informatie over deze hoogtepunten.

 

Praktische informatie

Parkeren

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Parkeren kost € 3,-. Voor begunstigers van Het Flevo-landschap is het parkeren gratis. Vanaf hier start de fietsroute.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum met (invaliden)toilet, expositie en winkel.

Horeca

In Restaurant Harteluk Natuurpark kun je genieten van koffie, lunch of borrel met fantastisch uitzicht op de grote plas voor of na je fietstocht.

Startpunt

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. Bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/Harderwijk (N302).

Beoordelingen

0 beoordelingen

0 sterren

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?