© 2022 Jeroen Schokker

De groene rand van Lelystad

Eigenlijk is Flevoland een grote polder, omringd door water. Ontdek het zelf met deze route. Lelystad is gebouwd aan de kust en ligt deels aan het Markermeer en deels aan het IJsselmeer. Alle 10 wijken van de stad zijn aangelegd met veel aandacht voor natuur en water. Ontdek via de waterrijke route niet alleen de grote meren, maar ook de prachtige kanalen door de stad en de natuur! De route start in Natuurpark Lelystad.

De route

©

 

Met deze fietsroute kom je langs de volgende hoogtepunten:

  • Natuurpark Lelystad
  • Ketelmeer
  • Houtribhoekstrand
  • Batavialand en Bataviahaven
  • Marker Wadden
  • Gemaal Wortman

In de routebeschrijving vind je meer informatie over deze hoogtepunten.

 

Praktische informatie

Parkeren

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Parkeren kost € 3,-. Voor begunstigers van Het Flevo-landschap is het parkeren gratis. Vanaf hier start de fietsroute.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum met (invaliden)toilet, expositie en winkel.

Horeca

In Restaurant Harteluk Natuurpark kun je genieten van koffie, lunch of borrel met fantastisch uitzicht op de grote plas voor of na je fietstocht.

Startpunt

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. Bereikbaar vanaf de A6, afslag richting Lelystad/Harderwijk (N302).

Beoordelingen

0 beoordelingen

0 sterren

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?