Op zoek naar de bever in Natuurpark Lelystad

Op zoek naar de bever in Natuurpark Lelystad. Ga mee met deze vaartocht in de avond op zoek naar Europa’s grootste knaagdier.

bever in het water

Bevervaartocht

In de avonds laten de bevers zich geregeld te zien terwijl ze de plas over zwemmen of zich op de oever te goed doen aan de bast van omgeknaagde bomen of struiken.
Deze avond gaan we samen, in de fluisterboot, met een vaargids op zoek naar sporen van de bever en met een beetje geluk, zien we de bever wellicht.

Veelgestelde vragen

Alleen op de dag zelf kun je kaartjes halen in het bezoekerscentrum. Op=op en we reserveren geen kaartjes.

Zowel de vaartocht als de wagenexcursie duren ongeveer een uur.

De wagenexcursie begint op het centrale plein voor het bezoekerscentrum. Ga je mee met de boot? De boot ligt rechts van de fietsenschuur, te zien vanaf de entree.

In de elektrische wagen kunnen mensen mee die uit een rolstoel kunnen. Er is een speciale instapmogelijkheid voor. In de fluisterboot kan een rolstoel mee, overleg in het bezoekerscentrum of daar plaats voor is op dat moment aangezien er dan iets minder mensen mee kunnen met de vaartocht.

Beide excursies zijn geschikt voor kinderen. Bij de vaartocht is een zwemvest verplicht (aanwezig in de boot).

Kijk op deze website bij de groepsexcursies voor een excursie op maat voor je eigen gezelschap.

Hulphonden zijn welkom. Andere honden kunnen wij helaas niet toestaan. Bij excursies met eigen gezelschap is het wel mogelijk.

Locatie

Natuurpark Lelystad

Op zoek naar de bever in Natuurpark Lelystad

Excursie

Bestel je ticket

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?