Het Flevo-landschap krijgt scheepswrakken paspoort

Eigenaren en beheerders van terreinen in Flevoland waar een scheepswrak ligt, krijgen een scheepswrakkenpaspoort van hun ‘eigen’ wrak. Dit gebeurt op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de provincie Flevoland.

De uitreiking van de scheepswrakkenpaspoorten vindt plaats op woensdag 16 maart in Batavialand in Lelystad. Ook Het Flevo-landschap beheert enkele terreinen waar wrakken liggen en we hebben zelfs een scheepswrakken wandelroute in de Pampushout.

In de paspoorten staat informatie over de ligging, aard, waarde en historie van de wrakken. Het scheepswrakkenpaspoort moet terreineigenaren helpen bij het vertellen van het verhaal over de wrakken en het beschermen en behouden van dit erfgoed voor volgende generaties.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?