Spelen in de natuur

Buiten spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Onze natuurgebieden zijn vooral ingericht om eropuit te trekken met het hele gezin en te genieten van de natuur dichtbij. In het Urkerbos en Natuurpark Lelystad zijn speelvoorzieningen.

Natuurspeelbos Urk

Educatie, historie, beleving en sportief bezig zijn komen samen in het Natuurspeelbos bij Het Urkerbos. Stichting De Populier, Waterschap Zuiderzeeland, Gemeente Urk en Het Flevo-landschap hebben samen natuurlijke speeltoestellen neergezet, behendigheidsparcoursen gemaakt, natuurvriendelijke oevers aangelegd en bomen en struiken geplant met eetbare vruchten en noten. Een heerlijke plek om lekker buiten te spelen.

 

Lees meer over het Urkerbos

Natuurpark Lelystad

Klim, klauter en kijk je ogen uit in de beestentoren van Natuurpark Lelystad. Check hoe ver welk dier kan springen of ga lekker heen en weer op de kabelbaan. Natuurpark Lelystad heeft een kleine maar fijne speeltuin.

Lees meer over Natuurpark Lelystad

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?