Natuurkunstpark

Deze kunstwandeling door Natuurpark Lelystad is tot 1 november nog te zien.

Tien kunstenaars van Kunstenaars Flevoland (www.flevokunst.nl) hebben zich laten leiden door het thema. De een heeft het thema letterlijk genomen en een figuur geplaatst in het water waarbij het water aan de lippen staat. De ander koos ervoor om het maatschappelijk verantwoorde randje op te zoeken en bijvoorbeeld een object te maken waarin je zowel een fallus kunt zien als een stinkzwam. De natuur speelt zich soms blijkbaar ook op het randje af. De tien kunstenaars zochten allemaal op hun eigen manier de rand.

Staan we als maatschappij op het randje van de ondergang of op de drempel van een nieuwe tijd? De kunstenaars geven geen uitsluitsel, maar stellen wel vragen die kunnen leiden naar een antwoord.
Natuurlijk is er weer poëzie geschreven bij elk werk, zodat woord en beeld elkaar ondersteunen.

Haal een plattegrond en ansichtkaarten over de kunstwerken bij het bezoekerscentrum (zolang de voorraad strekt).

De kunstwerken blijven staan tot 1 november. Natuurpark Lelystad (Vlotgrasweg 11, Lelystad) is gratis toegankelijk. Het parkeren is voor begunstigers ook gratis.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeren bij Natuurpark Lelystad is gratis voor begunstigers. Niet begunstigers betalen €3,- per dag.

Horeca

Restaurant Hajé Natuurpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Toiletten

Vlakbij het bezoekerscentrum zijn (invaliden)toiletten.

Locatie

Natuurpark Lelystad

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?