Nog 29.227 euro te gaan

Het vernieuwen van de kijkhutten kost € 45.000. We hebben al € 15.773 bij elkaar. Help jij mee met een gift? Elke bijdrage is welkom en je maakt daarbij ook nog eens kans om een verrekijker t.w.v. € 209,- te winnen (ter beschikking gesteld door Cameranu). Alvast bedankt voor je steun!

% behaald

Natte Graslanden

Vorig jaar hebben we de Natte Graslanden in het Lepelaarplassengebied aantrekkelijker gemaakt voor weidevogels. We hebben de openheid van het gebied hersteld, greppels opgeschoond voor meer variatie in nat en droog grasland en broedeilandjes aangelegd. Belangrijk voor weidevogels om voedsel te vinden én hun jongen groot te brengen. Om iedereen van de vogels in dit gebied te kunnen laten genieten, gaan we nu ook de twee kijkhutten vernieuwen.

Kijkhutten en schuilplaats ineen

We maken de nieuwe kijkhutten van schanskorven gevuld met basaltstenen. Met deze constructie krijgen de kijkhutten dezelfde uitstraling als de rest van de vogelobservatiepunten in Nationaal Park Nieuw Land. De basaltstenen (die ook te vinden zijn langs de dijken van Flevoland) bieden meteen een mooie schuilplaats voor insecten. De hutten worden voorzien van een gegalvaniseerd dak. Deze wordt ook als schanskorf afgetopt, zodat het geluid van bijvoorbeeld neerslag op het dak gebroken wordt. In de kijkhutten worden kijkgaten op diverse hoogtes opgenomen. De hoogte van de kijkgaten zelf zal tussen de 15 en 20 cm liggen. Nieuwe informatieborden, fietsbeugels en zitbanken -van hout uit eigen bos- maken de kijkhutten compleet. Een ideale plek om vogels te kijken, zonder ze te storen.

Help mee en doneer

Natuurgebied de Lepelaarplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, is een paradijs voor water- en moerasvogels. Er is zóveel moois te ontdekken – zeker als je ons vandaag helpt de verouderde kijkhutten te vernieuwen. Elke bijdrage is welkom. Doneer nu en maak kans op een verrekijker!

Ja, ik doneer eenmalig!

Vogels in de Lepelaarplassen

In de Lepelaarplassen waan je je echt in de wildernis. Dit prachtige natuurgebied met plassen, rietvelden en natte graslanden is een waar vogelparadijs. In het gebied zijn al meer dan 300 soorten waargenomen. Van typische watervogels zoals eenden en ganzen, tot weidevogels zoals grutto, kievit en tureluur, een keur aan bosvogels én soorten als blauwborst, baardman, lepelaar, ijsvogel, roerdomp, grote zilverreiger, bruine en blauwe kiekendief en zeearend.

Over de Lepelaarplassen

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het Fonds Verstedelijking Almere.

Doneer voor nieuwe kijkhutten

De twee vogelkijkhutten langs de Natte Graslanden zijn nodig aan vervanging toe. Daarom gaan we ze vernieuwen. Help jij mee met een gift? Elke bijdrage is welkom en je maakt daarbij ook nog kans om een verrekijker te winnen!

Doneer eenmalig