Weer jonge otters geboren in Natuurpark Lelystad

otters geboren2.jpgdonderdag 16 februari 2017

Vorig jaar hadden wij de bijzondere beelden van de otterdrieling die in het park geboren was. De boswachters hadden het vermoeden dat de vrouwtjesotter weer een nieuw nestje had gekregen eind vorig jaar en dit is inderdaad zo. Tot onze grote vreugde hebben we haar deze week samen met haar twee otterjongen kunnen vastleggen op de wildcamera.

Otters in Flevoland
Vorige eeuw was de visotter vrijwel verdwenen uit de Nederlandse wateren. Door een betere waterkwaliteit in onze rivieren leven er nu gelukkig alweer zo’n 140 visotters in ons land, maar die zijn nog heel kwetsbaar. Otters zijn echte waterdieren, die vooral leven in oeverzones. De otter kan uitstekend zwemmen en duiken; hij kan zelfs tot 4 minuten onder water blijven! De otter behoort, net als de marter, das, nerts en bunzing, tot de marterachtigen. Otters leven solitair (alleen), uitgezonderd de vrouwtjes met jongen.

Veilige leefomgeving otter
Het Flevo-landschap zet zich in om de visotter te helpen. In Natuurpark Lelystad vangen we verschillende (wees)otters uit binnen- en buitenland op. Om deze otters, totdat ze uitgezet worden, een eigen rustige plek te kunnen geven, willen we een verblijf speciaal voor de otters inrichten. De visotters die niet terug kunnen in de vrije natuur worden liefdevol opgevangen in het vaste otterverblijf. De leefomgeving van de otters buiten het park willen wij veilig stellen door meer faunapassages aan te leggen. Otters hebben behoefte aan een groot leefgebied en leggen flinke afstanden af maar 35% van de otters wordt daarbij doodgereden. Veilige passages helpen de otter te overleven. Help mee! www.flevolandschap.nl/otter

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!